Steeds meer bio en fairtrade in supers

De Nederlandse supermarkten hebben in één jaar tijd hun aanbod van fairtrade producten met 40 procent vergroot. Ook het aanbod van biologische producten maakte een groeispurt door, een stijging van 30 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen, ons onderzoek naar het aanbod duurzame producten in bijna 600 supermarktenfilialen. Op dit moment hebben winkels gemiddeld 116 biologische en 28 fairtrade producten in de schappen liggen.

Met gemiddeld 240 biologische producten per filiaal is de Plus net als de vijf voorgaande jaren de best presterende keten. Het aanbod van Plus is dit jaar met maar liefst 30 producten gestegen. Jumbo bezet met 232 producten de tweede plaats. Deze twee ketens doen het al jaren opvallend beter dan de rest en blijven consequent stijgen. Dit jaar lieten de twee koplopers een stijging zien van 15 procent.

Op het gebied van Fair Trade wisselen deze twee ketens stuivertje. Hier is de Jumbo net als vorig jaar de lijstaanvoerder met gemiddeld 66 fairtrade producten, een lichte daling ten opzichte van 2010. De Plus heeft met Fair Trade een enorme inhaalslag gemaakt en staat nu slechts 3 producten achter de Jumbo. Het fairtrade aanbod van de Plus – gemiddeld over al hun filialen - nam toe met maar liefst 80 procent in één jaar tijd!

Bron: Milieudefensie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.