Costa Rica ananassector verliest door regen

Costa Rica – De ananassector, als deel van de landbouw in Costa Rica, is ook getroffen door de regen twee weken geleden. Volgens Abel Chaves, voorzitter van de Kamer van Ananas Producenten en Exporteurs (Canapep), heeft de regen zowel de teelt als de output van de verse producten beïnvloed. 

Het verlies komt neer op ongeveer $2.5 miljoen. Dit wordt veroorzaakt door het verlies van de verse productie, vertraging in de landbouwkundige programma's (het verzorgen van de plantage), het voorbereiden van de akers, schade aan de interne infrastructuur van de bedrijven, zoals de kanalen, bruggen en wegen en de stijging in de vrachtprijzen nu er alternatieve export routes moeten worden gebruikt.

Al deze oorzaken, samen met problemen met water en licht, zorgen er voor dat de export van ongeveer 400.000 dozen met fruit niet doorgaat. 

Optimisme en bijdrage aan de economie
'We gaan door met het herstelproces en het updaten van de assistentieprogramma's voor de teelbedrijven en de toezeggingen om fruit te bezorgen,'zo sprak de voorzitter van Canapep.

Ondanks de verliezen is de industrie nog steeds standvastig in zijn bijdrage aan de export en de economie met acties op het gebied van milieu en landbouwkunde om de werkomgeving van de werknemers en de gemeenschappen rondom de bedrijven te verbeteren

Tot en met september dit jaar hielp de ananassector om de landelijke export in verse producten te verhogen tot $530,6 miljoen, een stijging van 5,2% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, aldus PROCOMER.

De ananassector biedt directe werkgelegenheid voor 27.500 mensen en indirect voor nog eens 110.000.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.