Goed slapen met kersensap

Slaap jij slecht? Misschien helpt een glas kersensap voor het slapen gaan. Volgens wetenschappers van de School of Life Sciences van de Northumbria University verbetert kersensap de kwaliteit en duur van de slaap, meldt Daily Mail.

De onderzoekers laten weten dat dit komt door het hoge gehalte melatonine in kersen. Melatonine is een hormoon dat de slaapcyclus van het lichaam regelt. De bevindingen van het onderzoek zullen volgens de onderzoekers vooral ten goede komen aan degenen die moeite hebben met slapen als gevolg van slapeloosheid, ploegendienst of een jetlag.

Kersensap kent nog meer voordelen. Uit een eerder onderzoek van de Northumbria University blijkt dat een glaasje kersensap voor een sneller herstel van het lichaam zorgt na een zware inspanning. De studie toont aan dat marathonlopers sneller herstellen wanneer ze voor én na de wedstrijd een glaasje kersensap drinken.

Bron: Healthylives.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.