Britten met een hoog inkomen consumeren meer

Britten eten meer groenten en fruit dan Amerikanen en Duitsers

Tholen - Deze gegevens zijn gebaseerd op de Gallup-Healthways Well-Being enquêtes in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de VS tussen 1 maart en 30 september. Gallup en Healthways ondervraagden ongeveer elke maand 1.000 Britten en Duitsers en elke dag 1.000 Amerikanen over hun eetgewoonten.

In het bijzonder werden de respondenten gevraagd op hoeveel dagen ze vijf of meer porties fruit en groenten aten en of er in de stad of het gebied waar ze wonen gemakkelijk of niet gemakkelijk betaalbare groenten en fruit te koop is.
 

Britten met een hoog inkomen zeggen dat het gemakkelijk is om vaker en meer betaalbare groenten en fruit te consumeren in vergelijking met hun landgenoten met een laag inkomen. Ongeveer zeven op de tien Britten met een hoog inkomen aten minstens vijf porties groenten en fruit ten op ten minste vier dagen per week tegenover bijna zes op de tien bij de laagste inkomens.
 


Vrouwen en mensen van 65 jaar en ouder eten meer groenten en fruit dan mannen en mensen die jonger zijn dan 65. De gemakkelijke toegang tot betaalbare producten is ongeveer gelijk in alle demografische groepen.

Deze demografische en sociaal economische patronen over toegang en consumptie van groenten en fruit zijn vergelijkbaar met die in de VS.

Britten doen het beter dan Duitsers en Amerikanen en de Britse eetgewoonten in vergelijking met de Amerikaanse kunnen de reden zijn van minder obesitas en chronische aandoeningen in het V.K. dan in de V.S. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.