Rijk Zwaan met drie man sterk nieuw in de lijst

AGF'ers in de Quote 500

Tholen - De rijkste Nederlanders zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Na het inktzwarte jaar 2009 en de omslag in 2010 is de rijkdom in Nederland weer terug op het niveau van voor de crisis. Gisteren verscheen de nieuwe Quote 500, het blad met de jaarlijkse lijst van rijkste Nederlanders.

Het vermogen van de Rijkste Nederlanders is dit jaar met 5,6 procent toegenomen, tot een totaal van 143,2 miljard euro. Dat ligt iets onder het recordjaar 2008, toen het totaal op 145 miljard euro stond. Vergeleken met vorig jaar bezitten de 500 rijkste Nederlanders 7,6 miljard euro meer. "De rijken zijn weer helemaal terug", concludeert zakenblad Quote.

Wij hebben voor u uit de lijst een selectie gemaakt van mensen die (een deel van hun) vermogen hebben verdiend in de aardappelen, groenten en fruit.


Opvallende zaken:

Drie nieuwkomers zijn Anton van Doornmalen, Ben Taks en Maarten Zwaan van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Ook Hans Geveling, die een aantal Albert Heijn supermarkten bezit, stond vorig jaar niet op de lijst.

Kees Meijer van LambWeston heeft 22,5% van zijn vermogen zien dalen, evenals Vezet met -24%. Familie Lely doet het wederom erg goed met hun landbouwmachines. Jaap Bastmeijer van Nettorama is de grootste stijger op de lijst met 88,9%.

Vorig jaar stonden Fam. Van der Valk van Van der Valk, Fam. De Boer van Super de Boer, Gerrit & Piet de Bruijne van o.a. Farm Frites, Cees en Wim Minnaar van Citronas en Familie Hak van Hak Conserven nog op de lijst van de allerrijksten, maar zij zijn dit jaar niet meer terug te vinden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.