REO Veiling promoot Flandria op Smaakbeurs

De stad Roeselare, Resoc midden West-Vlaanderen en de partners van het Europese project Groei.kans organiseerden op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober de Tast.toe Smaakbeurs in Expo Roeselare. Het tweedaagse evenement stond helemaal in het teken van zowel het ontdekken, genieten als beleven van smaken en lekkere dingen, met veel aandacht voor streekproducten. De smaakbeurs kreeg ongeveer 2.500 bezoekers over de vloer in twee namiddagen. Het waren niet alleen mensen die beroepshalve met voeding en gastronomie bezig zijn. Ook het brede publiek genoot met volle teugen van de regionale hapjes en drankjes, aangeboden door een 45-tal standhouders uit Vlaanderen en Nederland. Ook de REO Veiling en Flandria waren op de afspraak. We promootten op de Tast.toe Smaakbeurs nadrukkelijk de dagverse kwaliteitsproducten van onze telers.

Een kleurrijk groentetapijt met herfst- en wintergroenten én met Flandria-uitstraling heette de bezoekers welkom. Het mooie groentetapijt zorgde regelmatig voor een file van verbouwereerde bezoekers aan de ingang van de Smaakbeurs. Het groentetapijt zag er bovendien zo smakelijk uit dat sommige bezoekers het niet konden laten om te proeven. We moesten frequent kerstomaatjes, champignons en vooral aardbeien aanvullen. Het groentetapijt werd na de Smaakbeurs geschonken aan een goed doel: het Mannahuis in Roeselare, een humanitair project voor mensen die het met minder moeten doen.Via kookdemonstraties en proeverijen leerden de bezoekers van de Tast.toe Smaakbeurs over de culinaire toepassingen van streekproducten. We hebben er uiteraard voor gezorgd dat tijdens de kookdemonstraties vooral Flandria herfst- en wintergroenten in de kookpotten pruttelden. Het najaar biedt een rijkdom aan lekkere groenten waar Flandria-kok Koen Verachtert op vrijdagmiddag mee aan de slag ging tijdens een woksessie. Zijn gesmaakte demonstratie verschilde nauwelijks met de aanpak van de KVLV-kookdames die in het kader van het educatieve project ‘Sla je slag’ op de REO Veiling met Flandria groenten wokken voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

Ook de charmante Flandria-mobiel zette de gezonde kwaliteitsproducten van onze telers in de etalage. Het busje was niet alleen een hippe blikvanger die veel werd gefotografeerd, maar tevens een aantrekkelijk verdeelpunt voor de soep die werd klaargemaakt en geserveerd door het Centrum voor VolwassenOnderwijs (CVO) Roeselare. Naast preisoep kozen we bewust voor witloofsoep om in te spelen op de promotiecampagne ‘Witloof gaat vreemd’ die momenteel op volle toeren draait.

Tenslotte hield het Proefcentrum Groenteteelt Oost-Vlaanderen op vraag van de REO Veiling smaakproeven met witloof, sla en zoete puntpaprika. De bezoekers van de Tast.toe Smaakbeurs werkten graag mee aan de smaaktests. De resultaten van de smaakproeven lees je in het volgende nummer van het tweemaandelijkse bedrijfstijdschrift REO Actueel.

Bron: Reo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.