"Telers hadden te weinig vertrouwen in verlenging"

Komkommertelers BGB verlengen lidmaatschap bij Kompany niet

De komkommers van telers van Best Growers Benelux (BGB) zijn in 2011 vermarkt via de APO Kompany. Bij aanvang was gekozen voor 2011 als proefjaar. BGB heeft besloten het lidmaatschap van de APO per eind 2011 te beëindigen. Verschil in visie op de uitwerking en strategie van de APO is de belangrijkste reden om het lidmaatschap niet te verlengen.

Aad Sonneveld, de voorzitter van BGB geeft aan dat er eigenlijk twee redenen waren waarom het lidmaatschap niet is verlengd. "Het is zo dat Kompany nog steeds bezig is om zichzelf verder te professionaliseren. Ze hebben een enorme klap gehad tijdens de EHEC en dat is hard aangekomen. BGB telers in samenwerking met Haluco waren toch op een andere manier georganiseerd en deden veel aan direct verladen. Daar had Kompany veel moeite mee."

"Het andere punt is op commercieel gebied. De telers van BGB en hadden niet dezelfde gedachtegang op commercieel gebied als Kompany. Dat is eigenlijk de reden waarom we ons niet voor vier jaar gaan binden. Desalniettemin blijven we wel in gesprek met elkaar en blijven we zoeken naar de juiste oplossing. De telers hadden te weinig vertrouwen om zich voor vier jaar vast te leggen, het was een te grote stap. Daarom hebben ze unaniem besloten om op dit moment geen ja te zeggen" vertelt Aad.

Ondertussen onderzoekt BGB een fusie met Versdirect. "In december komt er een definitief plan en dan gaan de telers beslissen of het doorgaat of niet. Als dit toekomst heeft gaan we met vier bedrijven als telersvereniging zakendoen: Combilo, Haluco, Levarht en Scherpenhuizen. Zo proberen we onze positie te versterken." De mogelijkheid blijft natuurlijk dat de fusie niet doorgaat, maar er loopt nu onderzoek of het een goed plan is. Zo niet, gaan we weer op de oude voet verder", besluit de voorzitter van BGB. 
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.