Pakistan verliest agf-inkomsten door smokkel naar Iran

Vanuit Pakistan wordt jaarlijks voor zo'n 40 miljoen dollar groenten en fruit gesmokkeld naar Iran. Dit zorgt voor een aanzienlijk verlies van inkomsten voor Pakistan op de export van groenten en fruit naar dat land.

Dit punt werd ter sprake gebracht tijdens een meeting in Lahore vorige week. De illegale handel wordt uitgevoerd in strijd met het protocol wat is ondertekend door Pakistan en Iran en heeft geresulteerd in een drastische verlaging van de legale handel naar Iran. Iran neemt al jarenlang een aandeel van ongeveer 33% in van de Pakistaanse Kinnow-export.Volgens de CEO van Harvest Trading, het bedrijf dat Kinnow-mandarijnen exporteert naar Iran, zullen komende seizoenen problemen ontstaan als exporteurs niet voldoen aan de eisen van de Iraanse controleafdeling. De producten moeten aankomen in gekoelde containers, maar veel Pakistaanse exporteurs negeren dit en verschepen het fruit in open vrachtwagens. Iraanse autoriteiten hebben de producten al vaak geweigerd en eist dat Pakistan hier wat aan doet. Dit gebeurt niet en daarom neemt ook de smokkel steeds meer toe.

Men verwacht dat de Iraanse consumptie van Kinnow gaat stijgen, omdat vanaf 2012 de belasting op dit fruit wordt verlaagd. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.