Vigef wil minder zout in bewerkte agf

De Vereniging van Nederlandse groente- en fruitverwerkende industrie (Vigef) wil het zoutgehalte in verwerkte peulvruchten en groenten binnen afzienbare tijd terugdringen, zodat de producten het Ik Kies Bewust-logo krijgen. Uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag blijkt dat de Vigef afspraken heeft gemaakt met diverse partijen om het zoutaandeel te verminderen.

De wens om het zoutgehalte terug te dringen is onder meer een gevolg van een onderzoek van de Consumentenbond van 2010. Uit de resultaten blijkt dat in zowel verse als verwerkte groenten te veel zout zit. Een slechte zaak volgens de bond, omdat dit gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Peter Rijnhout, secretaris van de Vigef, betwijfelt of de zoutreductie bij alle groenten en peulvruchten dit jaar al kan worden gerealiseerd. Omdat er weinig oogstmomenten zijn, kan in een aantal gevallen pas volgend jaar het verwerkingsproces dusdanig worden aangepast dat minder zout in de groenten verwerkt zit. Of alle producten dan ook voldoen aan de IKB-criteria, is niet zeker. "We moeten per groentesoort kijken naar wat mogelijk is", aldus Rijnhout.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.