Grotere export Chileense blauwe bessen

CHILI – Het CBC (Chilean Blueberry Committee) verwacht constantere exporthoeveelheden vanaf volgende week te versturen, na lagere verladingen dit seizoen tot 23 oktober (week 42). In het rapport van het CBC werd gesteld dat er 32 ton bessen verscheept waren in week 42, dat is in dezelfde periode in 2010 nog 50 ton. 

Het comité zei dat leveringen last zouden kunnen krijgen van het lange weekend maar dat de productie in twee regio’s (Coquimbo en Valparaiso) omhoog ging. Het oogsten in de twee regio’s vindt dit jaar over een korter tijdsbestek plaats. Daardoor wordt er nu verwacht dat er constant geleverd kan worden binnenkort. In nog twee andere regio’s in Chili wordt een vertraging van een week verwacht. Maar als het weer wat warmer blijft dan kan dat ook erg meevallen. Verdere vertragingen van het oogsten zijn, qua tijd, vergelijkbaar met 2010 en er was dus ook al rekening mee gehouden. 

Bron: Fresh Fruit Portal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.