extreem grote oogst verwacht

Australië: kersentelers gespannen voor oogstDe komende weken zijn erg belangrijk voor kersentelers in Australië. Young, een van 's lands belangrijkste kersengebieden, bereidt zich nu voor op de oogst, zegt Coupland, van NSW Cherry Growers Association. Vorig jaar verloor hij 733.837 euro door een plotselinge regenval. Er viel toen in één dag 118 mm regen. De afgelopen tien jaar had men juist last van droogte, waardoor in 2009 de oogst met 75% was afgenomen. 

De 22.000 bomen van Coupland moeten zich nog herstellen. Toch is het fruit uit de regio van goede kwaliteit. En als het weer doorzet, dan is de oogst waarschijnlijk 10 keer zo groot als in 2009. Toch kunnen veel telers niet nog een slecht jaar hebben. Er zijn al een aantal bedrijven ondersteboven gegaan.

Verkoop lastig door zwakke prijzen en vraag

Een kersenteler in Riverland verwacht weinig goeds van het aankomende seizoen, vanwege de zwakke prijzen en vraag. Hij is onlangs begonnen met de oogst. Volgens hem is de verkoop aan de groothandel lastig door de moeilijke economische omstandigheden. "Ze zijn bang dat de consumenten het fruit niet willen kopen." Volgens hem kopen consumenten alleen wat ze nodig hebben en daar vallen kersen niet onder.

Een teler uit de Adelaide Hills, waar de oogst binnenkort begint, zegt echter dat het nog veel te vroeg is om te zeggen hoe de markt zal zijn. "Meestal is de markt gunstig voor de Zuid-Australische kersen," zei hij. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.