winst 3,7% gedaald in derde kwartaal

Zwakke Europese markt en listeria uitbraak treffen Del Monte

Fresh Del Monte Produce Inc. ziet de winst in het derde kwartaal met 3,7% dalen door de zwakke Europese bananenmarkt en de dalende meloenverkoop in Noord-Amerika. Een overaanbod van bananen in Europa was gedurende het kwartaal de grootste uitdaging. Dit zegt CEO Mohammad Abu-Ghazaleh. "Wij geloven niet dat de economische problemen van Europa binnen afzienbare tijd zijn afgelopen en ik denk dat het ergste nog moet komen."

Volgens hem werd de zwakke markt nog verergerd door het dumpen van gesubsidieerde producten uit Afrika en andere regio's op de Europese markt. De prijzen voor bananen daalden in september tot het laagste niveau, 23% onder die van het voorjaar. De lage Europese prijzen in combinatie met de EHEC-crisis hebben de vraag van de totale productie getroffen. Door de recente listeria uitbraak, gelinkt aan Cantaloupe meloenen uit Colorado, is in Noord-Amerika in het bijzonder de vraag naar meloenen gedaald.

De Europese verkoop van Del Monte is in het derde kwartaal met 12% gedaald, in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. De bananenomzet is dan wel gestegen met 1,4% ten opzichte van een jaar geleden, maar de gemiddelde bananenprijzen daalden van 12,91 dollar naar 13,47 dollar per doos, een daling van 4,2%.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.