Puur eten om van te watertanden: stem nu op uw favoriet!

Oranje paprika-ijs en knoflook in wedstrijd lekkerste product

Aspergebitterballen, oranje paprika ijs, de smeuïge gerookte paling? Of wordt het Levainbrood, knoflookpuree of de Olmenhorst appeltaart? Valt u voor de biologische pasta, de boerenkaas uit Friesland of het Lakenvelder jong rundvlees? Waar loopt bij u het water van in de mond? Heel Nederland kan de filmpjes over deze lekkere producten en de enthousiaste producenten bekijken, vanaf vandaag 1 november, op www.syntens.nl/desmaakvanNL. Stemmen kan tot één dag voor de finale, die plaatsvindt op 22 november.

De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak. En het is een kleurrijk, natuurlijk product dat ook vol vitamines zit. Kweker Annette Hermans-Walter en meester ijsbereider Theo Clevers willen laten zien dat zij op meesterlijk niveau ijs van de lekkerste producten kunnen bereiden, die uitermate geschikt zullen zijn in een amuse of spoom. Het bijzondere van de aspergebitterbal van John Korsten en John Teeuwen is de combinatie van een traditioneel oer-Hollands product met een regionaal seizoensproduct. Door de ambachtelijke bereiding met verse asperges uit Peel en Maas is de aspergebitterbal uniek en vol van smaak.

Verse knoflook

Biesheuvel Knoflook is gespecialiseerd in teelt, bewaring en verwerking van verse knoflook. Het bedrijf is Global Cap gecertificeerd en dat betekent dat men zo milieubewust mogelijk te werk gaat. Van de tweede kwaliteit knoflook wordt een nog steeds goed bruikbaar product gemaakt: knoflookpuree! Deze is gemaakt van verse knoflook met een heel klein beetje zeezout en citroenzuur voor de conservering.

Finale in Baarn

De smaakjury zal op 22 november in Baarn de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum, samen met Foodlog.nl en de Taskforce Multifunctionele Landbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.