met partners Grupo Hortifruticola Murcianada en Hollandteelt

Kookworkshop Van Rijn Groep

Woensdag 26 oktober 2011 heeft de Van Rijn Groep B.V. een kookworkshop georganiseerd met de handelsbedrijven Van Rijn Trading en Langfruit. De workshop werd gegeven bij Elan Keukens in Eemnes. Deze avond stond in teken van 2 partners van de Van Rijn Groep. De ene partner; Grupo Hortifruticola Murcianada is de leverancier van de welbekende Cresta harten en Zoete little gem harten. Deze twee producten zijn nieuwe sla soorten voor de Nederlandse markt en sinds begin van dit jaar pas geïntroduceerd in de supermarkt. De producten zijn na de oogst direct ontdaan van hun buitenste bladeren waardoor er een heerlijk zoete kern van de producten overblijft. Het unieke van deze twee producten is dat ze 12 maanden per jaar via de Van Rijn Trading en Langfruit te verkrijgen zijn en dat er geen vergelijkbaar product op de markt te verkrijgen is.De andere partner, Hollandteelt, is de leverancier van een groot gedeelte van de steeds populairder wordende ‘Vergeten Groente” bij de Van Rijn Groep. Theo Jegerings van Langfruit is ondertussen de specialist geworden betreffende deze lijn producten die bij Van Rijn Trading en Langfruit onder de naam Zonneheerdt worden verkocht. Vanaf dit jaar gaan de Van Rijn Groep en Hollandteelt verder samenwerken aan de ontwikkeling van een concept voor Retail waarin de consument en “Vergeten Groente” centraal staan.


Mister Vergeten Groenten

Beide partners hebben een korte presentatie gegeven waarin er stil werd gestaan bij de uniekheid van de bedrijven en de producten. Na de presentaties werd er door alle aanwezigen hard gewerkt om in 3 groepen het drie gangen menu voor 29 man te bereiden en uiteindelijk op te eten. Het voorgerecht en het hoofdgerecht stonden in teken van de producten van beide partners.


Dori Serrano van Grupo Hortifruticola Murcianade en Harol Zondag van Hollandteelt

Het voorgerecht bestond uit een gemengde salade van Cresta harten en Zoete little gem harten met daar op een gerookte ganzenborst en een dressing van sinaasappel.
Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijk gerecht bestaande uit een mix van gegrilde penen en bietjes, aardappelpuree met pastinaak en gefrituurde schorseneren.Het dessert bestond uit een bosvruchtenmousse met lange vingers en verse munt.
Na het eten van het dessert, die met de geselecteerde vruchten van Van Rijn Import was ontstaan, kon de avond niet meer stuk. Het was voor iedereen een heel geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.