Jasper Roubos maakt Voedselbank blij met 25.000 kilo uien

Bij uien wordt al snel gedacht aan tranen in de ogen. Maar dankzij Jasper Roubos uit Abbenes kan daar voor een groot aantal mensen een heel andere, vrolijker gedachte aan gekoppeld worden. De jonge ondernemer heeft namelijk 25.000 kilo uien aan de Voedselbank geschonken. Haarlemmermeerse uien vinden mede daardoor hun weg naar voedselpakketten in Zeeland en Limburg.Met dank aan, onder andere, de vrouw van Jan Roubos, die hem op het idee bracht de uien te schenken aan de Voedselbank. En dat komt weer door het goede 'uienweer' waardoor er dit jaar sprake is van een bijzonder goede (lees: grote) uienoogst. Het gevolg daarvan is echter dat de prijs bijzonder laag is en dat veel uien niet eens fabrieksmatig verwerkt worden maar 'doorgedraaid'. "Eeuwig zonde", moet de vrouw van Jan gedacht hebben, die daarop aan Jan voorstelde de uien aan te bieden bij de Voedselbank. Die naam circuleert al langer in de wereld van Meerboeren en LTO, bijvoorbeeld over het ophalen van aardappelen. "Daar komen de uien ongetwijfeld goed van pas."

Het contact was snel gelegd tussen Jasper Roubos (bekend van Camperplaats Holland Midden) uit Abbenes en Voedselbank bedrijfsleider Hans Eijkemans. Die schrok in eerste instantie nog wel van de grote hoeveelheid (want waar laat je 25.000 kilo uien?), maar via een uitstekend netwerk tussen de diverse voedselbanken, werd al snel een oplossing gevonden.

Via het centraal depot Amsterdam worden de uien gedistribueerd naar de klanten van diverse Voedselbanken in heel Noord-Holland, waaronder Leiden, Alkemade en Haarlemmermeer zelf. Via het centrale depot Tilburg worden de uien zelfs in voedselpakketten gedaan voor Noord Brabant, Zeeland en een deel van Noord Limburg.

Bron: HoofddorpseCourant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.