Sri Lanka: focus op ananas

SRI LANKA – LIRNEasia, een denktank en representatief voor Zuid Azië, heeft de handen ineen gesloten met Lanka Fruits, Vegetable Producers and Exporters Association (LFVPEA). Ze zijn samen op zoek naar manieren om de landbouw winstgevender te maken en om de waarde van landbouwproducten te verbeteren. Op die manier hopen zij een win-win situatie te maken. 

Ananas telen
Vorige week hielden ze een open discussieprogramma in het Celyon Chamber of Commerce Auditorium waar de focus kwam te liggen op het telen van ananassen en hoe kleinschalige telers ondersteund kunnen worden bij het constant produceren van kwalitatief goede vruchten voor de export. 

Betrouwbaarheid lastig
De Sri Lankaanse ananas, hoewel weinig onderzocht, blijkt lucratief te zijn. De vrucht zou namelijk van hoge kwaliteit zijn. Maar telers hebben problemen met de hoge kosten van productie, wat voornamelijk te wijten valt aan kunstmest, landtekort en het ontbreken van ingestelde werkwijzen. De tekortkomingen hebben ook invloed op de exporteurs en verwerkingsbedrijven, die daardoor onvoldoende betrouwbare leveringen hebben. Ook zou er gekeken moeten worden naar het ontwikkelen van de biologische ananasmarkt. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven