Letland: verwerkingsbedrijf Spilva koopt 58% meer lokale agf

LETLAND – Spilva, één van de grootste voedselverwerkingsbedrijven in de Baltische Staten, koopt dit jaar 58 procent meer groente en bessen dan in de planning stond. Dit jaar was het bedrijf van plan tussen de 200 en 300 ton in te kopen. Dat is nu opgelopen naar 474 ton. 

Spilva heeft op dit moment al 47,9 procent ingekocht, ongeveer 227,2 ton. Daarvan was 90,5 procent ingekocht bij lokale boeren. Er zijn voornamelijk frambozen, aardbeien, mergsquash en komkommers ingekocht. De extra aankopen zijn gedaan om volledig gebruik te kunnen maken van de productiecapaciteit en om de vraag tegemoet te komen. 

Spilva zou 520.943 euro winst hebben gedraaid vorig jaar. Een stijging van 48% ten opzichte van 2009 toen het bedrijf 352.264 euro winst maakte. Vorig jaar was de omzet 15,63 miljoen euro, in 2009 was dat nog 16,05 miljoen euro. Het bedrijf produceert tomaten saus, ketchup, mayonaise, dressing, ingeblikte groenten, jam, toetjes, mosterd, natuurlijk sap, soep en diverse andere producten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.