Cateraar Albron kiest voor fairtrade bananen

Albron kiest voor 100% Fairtrade bananen. Dit betekent dat alle bananen in de restaurants van Albron het Max Havelaar keurmerk hebben. Daarmee is Albron de eerste cateraar in Nederland die geheel overstapt op Fairtrade bananen. 'De keuze voor Fairtrade is in lijn met het streven om de meest duurzame grote cateraar van Nederland te zijn', aldus Henk Voormolen, manager Duurzamer Ondernemen van Albron. De cateraar koopt de bananen in bij leverancier Kruidenier Foodservices die eerder dit jaar al de keuze maakte voor 100% Fairtrade én biologische bananen.Wekelijks worden er bijna 35.000 bananen geconsumeerd in de restaurants van Albron. Deze zijn nu allemaal Fairtrade gecertificeerd. Dit betekent dat de boeren minimaal een stabiele prijs ontvangen die de kosten van duurzame productie dekt. Daarnaast ontvangen zij een Fairtrade premie van $1 per doos bananen. Voor plantages geldt dat de Fairtrade-premie volledig ten goede komt aan de arbeiders en hun gemeenschap: zij bepalen in samenspraak met het management van de plantage, aan welke projecten het geld wordt besteed.

Tijdens de Fairtrade@work campagne van Stichting Max Havelaar (van 31-10 t/m 4-11), wordt op alle Albron locaties extra aandacht besteed aan de switch naar Fairtrade bananen. Om de overstap te vieren zetten 'StoereVrouwen', een netwerk dat duurzaam consumeren op ludieke wijze stimuleert, Albron in het zonnetje. De gasten kunnen in de 1000 restaurants van Albron niet om de eerlijke bananen heen! Zo biedt de cateraar verschillende gerechten met Fairtrade bananen. Daarnaast worden er allerlei communicatiematerialen ingezet om het verhaal achter Fairtrade voor het voetlicht te brengen.

'Het is fantastisch dat Albron als eerste grote cateraar van Nederland de stap zet naar 100% Fairtrade bananen. Door deze omschakeling kunnen boeren werken aan een betere toekomst voor zichzelf, hun kinderen en kunnen zij ook investeren in een schoner milieu, aldus Peter d'Angremond, directeur Stichting Max Havelaar. De bananen bij Albron zijn afkomstig van verschillende coöperaties uit Peru. Naast bananen bestaat het Fairtrade assortiment van Albron onder meer uit koffie en thee, chocolade, portionpacks zoetbeleg, sappen, ananassen en diverse soorten snoep, koeken en chips.
 
Bron: Albron

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.