Oekraïne kan appelexport dit seizoen verdubbelen

Tholen - De Oekraïense appelexport is volgens Fruit-Inform in augustus en september 2011 actief van start gegaan. De Russische Federatie importeert jaar op jaar meer appels uit de Oekraïne. Wel zijn de Russische kopers ontevreden over de hogere prijzen voor Oekraïense appels, omdat ze 10-15% duurder zijn dan Moldavische.

Met ingang van oktober 2011 zijn de prijzen voor appels het hoogst sinds jaren op de interne markt in de Oekraïne. Dit komt hoofdzakelijk omdat grote telers geen haast hebben met de verkoop van hun fruit. Vrijwel alle appels, die geoogst zijn, worden opgeslagen. Bovendien heeft de Oekraïne de opslagcapaciteit in het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid. Telers zijn van plan om met hun afzet begin december te starten, omdat ze verwachten dat de export naar Rusland 1,5 tot 2 maal zo groot zal zijn.

Hoe gaan de Oekraïense telers in dit seizoen hun afzet plannen? Deze en vele andere vragen zullen worden beantwoord op de achtste internationale conferentie "Fruit & Vegetables of Ukraine-2011. New Exporter: " Het evenement vindt plaats in samenwerking met de Fresh Produce beurs in het ultra moderne congrescentrum van Kiev in de Oekraïne van 30 november tot 2 december 2011.

De derde dag van de conferentie zal volledig worden gewijd aan een handelsforum met deelname van belangrijke Russische en Oekraïense winkelketens, importeurs en groothandelaren, waarbij de deelnemers niet alleen unieke informatie over de Oost-Europese groenten- en fruitsector krijgen, maar tegelijkertijd nieuwe contacten kunnen leggen en hun positie op de Oekraïense en Russische markt versterken.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.