USA: Nieuw appelras van Domex Superfresh

Tholen - Marketing manager Loren Queen van Domex Superfresh Growers beschrijft de smaak van het nieuwe ras Autumn Glory als zeer uitzonderlijk en intensief.
Dat is veel lof voor het ras, een kruising van Fuji en Golden Delicious, maar wel lof die het ras volgens Queen verdient.

“Het heeft een zoete smaak met een vleugje kruiden zoals kaneel of nootmuskaat. We hebben veel smaakproeven gedaan en de reacties die we van de consumenten kregen zijn fantastisch".
Het ras, exclusief voor Domex Superfresh telers, heeft een aantrekkelijke kleur en kan duurzaam geteeld worden.“Het ras heeft stevig vruchtvlees met een rode schil en een gele achtergrond. De naam doet door de rode en gele kleur denken aan de herfst en vallende bladeren".
“Autumn Glory,” vervolgt hij, “is zowel vriendelijk voor de teler, verpakker en de retailer”.

De beschikbaarheid van het ras is momenteel nog beperkt, maar het volume zal de komende jaren groeien. Volgens Queen is vorig jaar november een gedeelte van de bomen bevroren.
“Het is een geweldige appel, duurzaam, teeltvriendelijk en heeft aantrekkingskracht op markten die gewend zijn aan zoete appels”.
“Dit is een glorieus smakende appel en smaakt zoals een appel altijd zou moeten smaken”, zegt een enthousiaste Loren Queen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.