Karin Cornelis, Verpakkingsbedrijf Corent:

"Groeiende interesse voor flowpack"

Tholen - Verpakkingsbedrijf Corent in Sint-Katelijne Waver is sinds 1990 gevestigd naast groothandelsmarkt Frugro en heeft al bijna 50 jaar ervaring in de sector. "We zijn gevestigd op een strategische plaats", vertellen Karin Cornelis en Werner Goormans. "Al onze klanten zijn makkelijk te bereiken. Velen zijn namelijk hier in de buurt gesitueerd."


Karin Cornelis en Werner Goormans

Een trend in de verpakkingssector is volgens beiden de groeiende vraag naar flowpack. "We merken dat onze klanten steeds meer de voorkeur hebben voor deze verpakkingsvorm. De groenten en fruit blijven met deze vorm langer vers, beschadigen minder en het ziet er netter uit. We verwachten dat deze tendens nog wel even zal aanhouden. Ook opvallend is dat klanten steeds meer informatie op de verpakking vermeld willen hebben."


Ook de bleekselderij wordt in flowpack verpakt. "Dit zorgt voor minder afval in de supermarkten"

"We onderscheiden ons door het leveren van een totaalpakket", legt Karin uit. "We halen de producten op, verpakken ze en brengen ze weer terug naar onze klanten. Daarnaast waarderen onze klanten Corent om de flexibiliteit, we spelen flexibel op de eisen in en snelheid is hierin een belangrijke factor."Karin en Werner geven aan een goede vertrouwensband te hebben met het personeel en dat hierdoor het sterke punt flexibiliteit ook terugkomt op de werkvloer. Ook doordat we een eigen technische dienst hebben, kunnen we adequaat inspelen op problemen en dit zelf verhelpen. Van elke machine hebben wij meerdere exemplaren, zodat er ook meteen kan worden overgestapt en het tijdsverlies minimaal is."Corent gaat mee met de ontwikkelingen en investeert ook in nieuwe bedrijfszaken. "Zo hebben wij vorig jaar alle wanden vernieuwd en geïnvesteerd in het koelsysteem. Hierdoor blijven producten beter en constanter gekoeld. Ook zijn er de afgelopen jaren diverse machines bijgekomen om ook sneller en beter te kunnen verpakken.Bij Corent werken ongeveer 25 inpaksters. "Dit verschilt ook per periode, bij pieken in de zomer werken hier ruim 32 mensen." Ze geven aan wel wat gemerkt te hebben van de crisis dit jaar. "Ook de EHEC-crisis had bij veel van onze klanten grote impact." De band met de klant is volgens beiden een belangrijk aspect. "We vinden het belangrijk om alles met onze klanten te overleggen, van ontwerp tot de voorraad die hier nog aanwezig is. Zo blijft het contact optimaal en kunnen zaken meteen worden besproken."


Het krattensysteem waarbij de machine de EPS klapkisten automatisch openmaakt.

Hieronder foto's van het volautomatische krat&doos handlingssysteem. Hier gaan de producten automatisch in de kist en worden de kratten via een 'lift' op een pallet gezet.

Voor meer informatie:
Corent N.V.
Strijbroek 2
2860 Sint-Katelijne Waver
T +32 (0) 15 31 82 01
F +32 (0) 15 31 85 50
www.corent-nv.be
info@corent-nv.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.