Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos van Dessel, Mechelse Veilingen:

"Nog geen nieuwe aanwas Nederlandse telers"

Tholen - Ook dit jaar doen er weer geruchten de ronde dat er Nederlandse telers de overstap zullen maken naar de Belgische veilingen. Commercieel directeur Jos van Dessel van de Mechelse Veilingen meldt echter dat er bij hen nog geen enkele nieuwe Nederlandse teler zich daadwerkelijk ingeschreven heeft. "Het is eigenlijk een beetje te stil, want we kunnen extra telers goed gebruiken. Als Nederlandse teler zich aan willen sluiten, zijn ze van harte welkom, alleen niet met 300 hectare tegelijk. Met name voor vollegrondstelers, zoals preitelers, hebben we plaats, maar we verkopen gewoon alles. En onze Nederlandse tuinders zijn graag geziene gasten op de veiling met hun goede kwaliteit."



Momenteel zijn er zo'n 100 Nederlandse telers bij de Mechelse Veilingen aangesloten. Van hen heeft dit seizoen nog niemand zich uitgeschreven. Met name de klokverkoop lokte de Hollandse telers afgelopen jaren naar de Belgiƫ toe. "De klok is geen wondermiddel, maar bij een herstellende markt kan de prijs op de klok wel pijlsnel omhoog gaan. Dat heeft het huidige seizoen wel weer bewezen. Men zegt weleens dat dit marktverstorend werkt, maar in onze optiek geeft dit juist een realistische beeld van de vraag- en aanbodsituatie op die dag", besluit Jos.

Voor meer informatie:
Jos Van Dessel
Mechelse Veilingen
Mechelsesteenweg 120
2860 St.-Katelijne-Waver
Tel: +32(0)15 565303
Fax: +32(0)15 565227
Mob: +32(0)477 267149
www.mechelseveilingen.be