VS: Listeria uitbraak Cantaloupe meloenen $150 miljoen

Een advocaat uit Seattle heeft in zake de listeria uitbraak door Cantaloupe meloenen zeven rechtszaken ingediend en vertegenwoordigt ten minste twaalf betrokkenen, die ziek zijn geworden of een dierbare hebben verloren als gevolg van de uitbraak. Volgens hem is het één van de grootste zaken ooit in de agf sector.

De advocaat schat dat de rechtszaken uit zullen komen op $125 tot $150 miljoen. Hij verwacht dat veel bedrijven in de versketen betrokken zullen raken bij een van de zaken. Volgens hem wordt Jensen Farms, waar de meloenen vandaan kwamen in ieder geval schuldig bevonden, maar ook distributeurs en retailers en derden kunnen in de zaken betrokken worden.

The Center for Disease Control and Prevention noteert momenteel 133 personen die getroffen zijn door de uitbraak, waarvan 28 mensen het niet hebben overleefd. Onder de ziek geworden mensen behoort ook een vrouw die als gevolg van de uitbraak een miskraam heeft gehad. Daarnaast zijn er ook zieken, sterfgevallen en miskramen, die niet direct worden gelinkt aan de uitbraak, vanwege het ontbreken van bewijs vanuit de laboratoria.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.