Nieuwe landen toegevoegd voor subsidie mogelijkheden:

Subsidie aanvragen voor investering in samenwerking internationale handelsketen

De afgelopen jaren merken wij dat thema’s als voedselzekerheid en duurzame productieketens een steeds belangrijker onderwerp worden binnen de internationale AGF handel. Dit leidt ertoe dat de Nederlandse handelsbedrijven steeds meer investeren in de keten. Herkent u deze ontwikkeling ook binnen uw eigen bedrijf?

Een nauwere samenwerking met de lokale buitenlandse producent wordt steeds belangrijker om een constante productie en betrouwbare kwaliteit van het product te kunnen blijven garanderen. Enerzijds is de groeiende voedsel(on)zekerheid, zowel kwalitatief en kwantitatief, maar daarmee ook van het schaarser worden van andere land- en tuinbouwproducten, hiervoor een aanleiding. Anderzijds is ook de consument steeds kritischer en wil de consument de garantie krijgen dat een product goed (fair trade en duurzaam) geproduceerd is. Een gesloten handelsketen is hiervoor een strategische stap.
Voor o.a. deze intensivering van de samenwerking in de handelsketen tussen Nederlandse en lokale bedrijven in opkomende markten, is het Nederlandse Private Sector Investeringsprogramma (PSI) een geschikte subsidie. Het subsidiepercentage is 50% van de projectkosten. De maximale toegestane hoogte van de projectkosten is € 1.500.000, wat betekent dat maximaal € 750.000 subsidie mogelijk is. Voor een aantal landen (de PSI Plus landen) geldt een percentage van 60%, wat resulteert in maximaal € 900.000 subsidie.

De regeling staat per 2012 open voor totaal 58 landen. Nieuwe landen die per 2012 aan het programma zijn toegevoegd zijn: Algerije, Angola, Djibouti, Nigeria, Tunesië, Cambodja, Irak, Jordanië, Laos en Sri Lanka. Kijk voor een volledige lijst van alle landen op onze website www.verbos.nl.

Kortom: het programma is interessant voor u als:
  • u een bestaande zakelijke relatie heeft met een bedrijf, gevestigd in één van de landen, waarvoor PSI open staat;
  • zowel u als uw lokale partner gezamenlijk willen investeren;
  • u (en uw partner) de mogelijkheid heeft het project te financieren;
  • het project vernieuwend is en
  • het project bijdraagt aan de economisch ontwikkeling van het land, bijvoorbeeld doordat het werkgelegenheid creëert.
De eerstvolgende sluitingsdatum voor een aanvraag is februari 2012. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie over de regeling met het oog op een project dat u voor ogen heeft. Wij hebben veel ervaring met dit programma en denken met u mee vanuit een ondernemersmentaliteit.
Verbos Business Development BV, drs Petra van der Hout-Smit (phs@verbos.nl), tel. +(31) 174 625 344

Voor meer informatie:
Verbos Business Development BV
drs Petra van der Hout-Smit
tel. +(31) 174 625 344

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.