Franse bio-appel Juliet stijgt elk jaar in populariteit

Het volume van de biologische Juliet appelen uit Frankrijk zal naar verwachting in 2011 1.800 ton bereiken. Dit is bijna een verdubbeling van de productie in 2010. De appelen die worden geteeld in het zuiden van Frankrijk zijn zes jaar geleden geïntroduceerd en stijgen elk jaar in populariteit.De vereniging Les Amis de Juliet (De vrienden van Juliet) promoot de appelen. Volgens woordvoerder Vincent Lehallier zijn de volumes tot nu toe elk jaar gestaag gestegen. "In 2007 hadden we een oogst van 150 ton en in 2010 was dat al gestegen naar 985 ton. De volumesprong in 2011 is de grootste stijging tot nu toe. De prognoses voor 2012 schommelen rond de 3500 ton.""We hebben 88 telers met een totaalareaal van 185 hectare. Het meeste fruit gaat naar de binnenlandse markt in Frankrijk en het overige wordt verspreid naar de rest van Europa en Azië. Juliet wordt verkocht door Cardell, onze exclusieve verkoper."

Volgens Vincent wordt het areaal de komende jaren uitgebreid. "Het ziet er goed uit voor Juliet, de vraag stijgt en de prijs houdt zich stevig. De kwaliteit is super en het volume gaat naar verwachting stijgen."

Voor meer informatie:
Juliet
Vincent Lehallier
vincent@juliet.eu
www.pomme-juliet.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.