Fruitbedrijf helpt Apenheul de winter door

Apenheul maakt zich op voor de winter. Voor het dierenpark is het een hele uitdaging om de neusapen goed de winter door te laten komen. Deze bijzondere apen – die buiten Azië nergens anders ter wereld voorkomen – hebben een strikt dieet van blad dat bij voorkeur vers is. De meeste bomen in Nederland dragen echter geen blad meer. Fruitbedrijf ‘De Fruitschuur’ uit Gaanderen biedt daarom hulp.

‘De Fruitschuur’ kan de smaak van de neusapen wel waarderen. De dierverzorgers van Apenheul komen er al regelmatig langs om het blad van de frambozen- en braamstruiken te plukken. Ook deze winter zijn zij van harte welkom bij het fruitbedrijf. Zo is er in de Hollandse kale winter ook vers blad beschikbaar voor de neusapen.

Om alle bladetende apen in Apenheul te voorzien van voldoende blad liggen de vriezers van het dierenpark vol met zo’n 1.200 kilo ingevroren blad. Het is in de zomerse avonduren geplukt en gestript door de vele medewerkers en vrijwilligers. Toch is niets beter dan vers blad. Blad van framboos en braam is favoriet bij veel apen. Ook de neusapen slaan het Hollandse blad zeker niet af. Ze vinden het heerlijk.

Bron: Apeldoorn Direct

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.