nieuwtje eraf

VS: worteltjesautomaat verdwijnt uit middelbare school

Tijdens de eerste maand dat een worteltjesautomaat de schoolgangen van het Fayetteville-Manlius middelbare school sierde, was de machine erg populair. In totaal werden er meer dan 700 zakken met de babyworteltjes verkocht. Maar toen de nieuwigheid er af was, nam de verkoop ook af. Werden er in november al minder dan 90 zakken verkocht, in het voorjaar was het al minder dan 60.

Het district doet erg haar best om het schoolmenu gezond te houden. Groente en fruit zijn gemakkelijk te verkrijgen, er zitten salades bij het menu. Ondertussen wordt pizza en patat zo gezond mogelijk gemaakt. Toen de worteltjesautomaat aan de school aangeboden werd, nam die het aanbod dus ook direct aan. En dus eerst ook met groot succes.

Er zijn suggesties van studenten over alternatieven die misschien beter werken. Appels bijvoorbeeld. Op dit moment wordt er gekeken naar mogelijkheden voor automaten die andere groente- en fruitsoorten verkoopt, maar leerlingen en leraren zullen tot die tijd hun eten bij de schoolcafetaria moeten kopen. De opbrengsten van de worteltjesverkoop ging naar het voedselprogramma van F-M.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.