Helft Britten overweegt overstap discounter

Het potentieel van discounters in Groot-Brittannië is groot. Dat blijkt uit onderzoek van IGF. 26% van de respondenten verwacht vaker te gaan winkelen bij een discounter en maar liefst 46% zou dit doen als er een dichter bij huis was. De discounters hebben in Groot Brittannië nu slecht een aandeel van 5%, maar vanwege de economische recessie stijgt dit aandeel snel. Uit het onderzoek blijkt ook dat de perceptie richting deze discounters door de jaren heen is veranderd. 81% van de respondenten gelooft dat de kwaliteit van de producten is verbeterd.

Eerder deze maand meldde Aldi dat haar Brits omzet in twaalf weken tijd met 25% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name bij jonge mensen zijn de discounters populair. Bij de Schotten zijn de discounters het meest geliefd, bij de inwoners van Middelburg het minst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.