Bladgroenten verliezen voedingswaarde in het donker

Uit een onderzoek in de Journal of Agricultural and Food Chemistry, blijkt dat bladgroente haar voedingswaarde erg snel verliest in het donker. Vaak wordt verse spinazie opgestapeld in de supermarkt. Daardoor krijgt de spinazie die onderop ligt geen licht. Het beste zou zijn om de bladgroente regelmatig om te draaien en er zo voor te zorgen dat alle groenten even veel licht krijgen, maar dat is in een supermarkt vaak te veel werk en daardoor niet rendabel.

Er zijn supermarkten die speciaal lampen op bladgroente richten om zo hun voedingswaarde te behouden, maar de planten die onderop liggen krijgen dan nog steeds geen licht. Een andere oplossing zou zijn de bladgroente zo te verpakken dat de bladeren licht kunnen ontvangen, dus naast elkaar en in een doorzichtige verpakking.
De reden voor het verlies van vitaminen en andere voedingswaarden is dat fotosynthese, waar licht voor nodig is, gewoonlijk doorgaat bij bladgroente en op die manier de groente in stand houdt. Op het blad zal wel wat verwelking te zien zijn omdat fotosynthese water gebruikt.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.