Nu ook Spaanse sinaasappelen bij Frukar

"Kleur en smaak van mandarijnen met de dag beter"

Tholen - Frukar krijgt al een week of vier dagelijks Spaanse mandarijnen binnen met en zonder blad. "De vroege soorten als Iwasaki en Marisol zijn bijna klaar en nu krijgen we de latere soorten binnen zoals Clemenules, Oronules, Lorentinas, Satsumas, etc", laat de importeur weten. "De kleur en kwaliteit worden natuurlijk met de dag beter, al vinden wij dat die dit jaar van de vroege soorten ook al erg goed waren."De mandarijnen vallen dit jaar wat groter uit dan vorig seizoen. Er zijn veel maten 1 en 2. "Het is nog maar af te wachten hoe het er voor de latere variëteiten uit gaat zien, gezien er de afgelopen weken zeer weinig regen is gevallen in de streken Valencia en Castellon. Gelukkig regent het nu weer, al belemmert dat dan wel het plukken van het fruit." Volgens Frukar zijn de volumes ongeveer gelijk aan afgelopen seizoen, "dus niet te veel."Sinaasappelen

Frukar heeft vrijdag de eerste Navalina's ontvangen van het huismerk Serena. "Deze aflader stuurt ons zijn fruit alleen als hij er 'achter staat', dus kleur en smaak moeten goed zijn", aldus de importeur. Van de sinaasappelen verwacht men 30% tot 40% minder dit seizoen. Ook zullen de maten van de Navalina's volgens de importeur niet dik zijn. Er zijn veel middenmaten 54/60/70. De latere soorten als Lane Late zullen misschien wat dikker zijn. "Dit zal afhangen van de regen, die nog moet gaan vallen waardoor het fruit kan gaan groeien."Spaanse citroenen heeft Frukar ook weer in het assortiment. De volumes zijn dit seizoen groter dan vorig jaar en de maten zullen normaal zijn. "Naast Spaans citrus importeren wij dit jaar ook vanuit Marokko om onze afnemers nog meer en beter van dienst te kunnen zijn."

Voor meer informatie:
Frukar
Handelscentrum ZHZ 61
2991 LD Barendrecht
Tel.: (0180) 65 48 58
Fax: (0180) 65 45 35
www.frukar.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.