Argentijnse kersentelers verwachten 42% productiestijging

Argentijnse kersentelers in Patagonië verwachten dat de productie dit seizoen met 42% zal stijgen naar 850 ton, zo schrijft de lokale krant Diario El Chubut. Voorzitter van Gaiman Integrated Cherry Growers, Julio Kresteff, vertelt dat de omstandigheden tot nu toe optimaal zijn geweest, maar de kersen moeten nog wel geëxporteerd worden. De belangrijkste afnemers van de Argentijnse kersen zijn de Verenigde Staten, Europa en China.

"We hebben dit jaar geen vorst gehad. Wel is er as (van de Puyehue-Cordon Caulle vulkaan) op de teeltgebieden gevallen, maar dat heeft gelukkig geen invloed op de producten gehad," zo zei Kresteff. "We verwachten dit jaar een oogst van zo'n 850.000 à 900.000 kg. Afgelopen jaar zaten we nog op 600.000 kg."

Door de aankoop van moderne apparatuur in Spanje kunnen telers meer verwerken en verkopen. De groep telers heeft momenteel al veel afnemers, maar het rendement kan nog worden verhoogd: "Telers krijgen nog steeds niet het rendement dat ze zouden moeten krijgen. Ons fruit wordt voor een hele goede prijs op de markt gebracht en daardoor is het rendement nog niet waar we op hopen", zei Kresteff.

Bron: Freshfruitportal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.