Handelsminister Gita Wirjawan:

"Indonesië moet geen aardappelen importeren"

Minister van Handel, Gita Wirjawan, vindt dat Indonesië geen aardappelen zou moeten importeren omdat het land ze zelf kan produceren. 'Ik ben het er niet mee eens wanneer producten die we zelf kunnen telen worden geïmporteerd. Er is geen reden om aardappelen te importeren,' zo sprak de minister afgelopen maandag tegenover de handelscommissie van het Huis van Afgevaardigden (DPR).

De Indonesische aardappelimport is zo'n 0,2% van de landelijke productie. Momenteel wordt de Indonesische markt echter overstroomd met aardappelen uit China en Bangladesh die voor een prijs van 2000Rp per kilo worden verkocht terwijl de lokale prijs op 5000 à 6000Rp per kilo ligt.

Voorzitter van de Nationale Indonesische Telers Vereniging voor strategisch onderzoek, Achmad Yacob heeft erop aangedrongen dat het Ministerie van Handel stopt met het importeren van aardappels omdat dit een grote tegenslag betekent voor de lokale telers.

Gita zei dat hij dit onderwerpen zou aankaarten bij, en bespreken met de betreffende ministeries, waaronder het Ministerie van Landbouw. Dit ministerie heeft meteen een licentie uitgegeven voor het importeren van aardappels. Eerder stelde Minister van Landbouw, Suswono, dat de Indonesische productie op 1 miljoen ton per jaar ligt en dat het importeren van 50.000 ton van dit product de marktprijs niet zou verstoren.

De kwestie zal ook worden besproken met het Ministerie van Financiën. Gita concludeerde dat het Ministerie van Handel de import van aardappel onnodig vindt.

Bron: Antaranews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.