Jurgen Duthoo, Bart's Potato Company:

"Ik verwacht minstens tot januari een rustige aardappelmarkt"

Tholen - "Op de aardappelmarkt is momenteel veel meer aanbod dan vraag. De handel zit vast, de stemming is rustig en de prijzen zijn erg laag. Deze liggen voor opgezakte aardappelen rond 5 à 6 cent per kilo af pakstation voor export. Vorig jaar brachten de aardappelen een stuk meer op", vertelt Jurgen Duthoo van Bart's Potato Company. "Er was toen een tekort en als gevolg daarvan is het areaal dit jaar uitgebreid."Jurgen geeft aan dat ook andere landen last hebben van het overschot. "Het lijkt wel of in de hele wereld sprake is van een overaanbod. "Door het grotere areaal en de combinatie van weersomstandigheden is de oogst dit jaar erg groot uitgevallen en ligt de opbrengst per hectare hoger."

Hij verwacht dat de moeilijke situatie nog wel even aanhoudt. "Er was kortgeleden sprake van kwaliteitsproblemen in bewaring. Door de warmte konden de aardappelen moeilijk afkoelen. Toch was dit probleem niet groot genoeg om veel invloed te hebben op de marktsituatie."Bart's Potato Company richt zich vooral op Oost-Europa en Rusland. Doordat daar nu ook sprake is van een ruime oogst, is het bedrijf op zoek naar andere afzetmogelijkheden. "We zijn nu bezig met overzeese landen. Door de lage prijzen hebben we nu misschien nieuwe kansen in andere markten. We hebben zelfs een tijdje afgezet naar het Midden-Oosten." Nu is het nog afwachten wat er gebeurt met de opgeslagen aardappelen. "Het ligt er aan hoe streng de winter in Oost-Europa zal zijn en of er nog meer verrassingen komen. Ik verwacht dat het minstens tot januari rustig zal zijn op de aardappelmarkt."Voor meer informatie:
Bart’s Potato Company bvba
Jurgen Duthoo
Westvleterenstraat 25a
8640, Vleteren, België
Tel: +32 57 40 91 20
Fax: +32 57 40 91 21
www.lamaire.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.