BioVak viert op 18 en 19 januari 2012 haar eerste lustrum. Dit bijzondere feit is voor de beursorganisator ICEM aanleiding voor een bijzonder congres op de tweede dag van deze inmiddels flink uit de kluiten gegroeide vakbeurs. Er wordt dan onder leiding van Bertus Buizer (Buizer Advies) een Horeca-congres gehouden, dat zal worden geopend door directeur Dick Slootweg van FoodService bedrijf Deli XL, de hoofdsponsor van het Horeca-congres.
BioVak vindt net als de vorige keer weer plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle.
In de 5 jaar tijd is de beurs elk jaar fors gegroeid. Vorig jaar telde de BioVak 354 stands en 17.000 bezoekers. Op de komende BioVak van 18 en 19 januari 2012 rekent ICEM op 400 stands en ruim 20.000 bezoekers. Bij de organisatie van Horeca congres en workshops wordt samengewerkt met o.a. Koksgilde, de ledenorganisatie van de Nederlandse Vereniging van Koks en Chef-koks (2.750 leden; hun blad heet Koks Koerier) en het magazine Culinaire Saisonnier. Het merendeel van de deelnemers aan het Horecacongres zal naar verwacht uit koks bestaan. Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.
In het Horeca-congres staat de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten centraal. Om het congres een hoog praktisch gehalte te geven, zal een ervaren 2 sterrenkok met de nodige naam en faam een van de inleiders zijn. Na afloop van het congres vindt er een biologische lunch plaats, waarna de deelnemers aan de workshops van hun voorkeur kunnen deelnemen. Na de workshops kunnen de deelnemers al of niet onder begeleiding de vakbeurs bezoeken. Zij zullen dan voor de beursdeelnemers en -bezoekers herkenbaar zijn als kok, zodat er op de beursvloer wat gemakkelijker een goede interactie zal kunnen plaatsvinden tussen standhouders en beursbezoekers (voornamelijk producenten) enerzijds en koks anderzijds. Aan het einde van de middag van deze tweede beursdag worden er een kookdemonstratie en een proeverij verzorgd in de lijn van het congresthema.
Programma Horeca-congres:
11.00 uur – 12.00 uur Congres
12.00 uur – 13.00 uur Biologische lunch
13.30 uur – 14.15 uur Eerste serie workshops
14.30 uur – 15.15 uur Tweede serie workshops
15.30 uur – 16.45 uur Bezoek Vakbeurs
Vanaf 17.00 uur Kookdemonstratie en proeverij


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- "Deze en volgende week is het nog uitdelen op de meloenenmarkt, daarna kan het ook zomaar de andere kant uitgaan"
- Nieuwe groothandel wil biologische groenten en fruit voor iedereen beschikbaar maken
- Deze kilo paprika kost eigenlijk bíjna 5 euro
- Supermarkten schuiven niet aan in Remkes' stikstofdebat
- Uit de oude doos: P. Vermaire uitgezwaaid als directeur CVZ
Top 5 - afgelopen week
- Overlijdensbericht Hans Rijnhout
- "Eén ding is zeker en dat is dat er volgend seizoen nog minder belicht gaat worden"
- Belastingdienst wantrouwt groentenhandelaar die weinig winst maakt, maar legio panden bezit
- Waarom rijden ze anders vanuit Brabant helemaal naar Grootebroek? Er gaan miljoenen in om"
- Oscar en Victor van Turenhout van start met OV Fruit