Horeca-congres op BioVak 2012

"De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten"

BioVak viert op 18 en 19 januari 2012 haar eerste lustrum. Dit bijzondere feit is voor de beursorganisator ICEM aanleiding voor een bijzonder congres op de tweede dag van deze inmiddels flink uit de kluiten gegroeide vakbeurs. Er wordt dan onder leiding van Bertus Buizer (Buizer Advies) een Horeca-congres gehouden, dat zal worden geopend door directeur Dick Slootweg van FoodService bedrijf Deli XL, de hoofdsponsor van het Horeca-congres.

BioVak vindt net als de vorige keer weer plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle.
In de 5 jaar tijd is de beurs elk jaar fors gegroeid. Vorig jaar telde de BioVak 354 stands en 17.000 bezoekers. Op de komende BioVak van 18 en 19 januari 2012 rekent ICEM op 400 stands en ruim 20.000 bezoekers. Bij de organisatie van Horeca congres en workshops wordt samengewerkt met o.a. Koksgilde, de ledenorganisatie van de Nederlandse Vereniging van Koks en Chef-koks (2.750 leden; hun blad heet Koks Koerier) en het magazine Culinaire Saisonnier. Het merendeel van de deelnemers aan het Horecacongres zal naar verwacht uit koks bestaan. Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.

In het Horeca-congres staat de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten centraal. Om het congres een hoog praktisch gehalte te geven, zal een ervaren 2 sterrenkok met de nodige naam en faam een van de inleiders zijn. Na afloop van het congres vindt er een biologische lunch plaats, waarna de deelnemers aan de workshops van hun voorkeur kunnen deelnemen. Na de workshops kunnen de deelnemers al of niet onder begeleiding de vakbeurs bezoeken. Zij zullen dan voor de beursdeelnemers en -bezoekers herkenbaar zijn als kok, zodat er op de beursvloer wat gemakkelijker een goede interactie zal kunnen plaatsvinden tussen standhouders en beursbezoekers (voornamelijk producenten) enerzijds en koks anderzijds. Aan het einde van de middag van deze tweede beursdag worden er een kookdemonstratie en een proeverij verzorgd in de lijn van het congresthema.

Programma Horeca-congres:
11.00 uur – 12.00 uur Congres
12.00 uur – 13.00 uur Biologische lunch
13.30 uur – 14.15 uur Eerste serie workshops
14.30 uur – 15.15 uur Tweede serie workshops
15.30 uur – 16.45 uur Bezoek Vakbeurs
Vanaf 17.00 uur Kookdemonstratie en proeverij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.