Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patricia van Weverwijk, Val du Loire:

"Franse appelen niet echt concurrent van Nederlandse"

Tholen - De appeloogst in de Franse streek Val de Loire is in augustus begonnen en loopt nu ten einde. Val du Loire B.V. importeert al jarenlang appelen van de eigen teeltlocatie in het Loiredal. Op dit moment zijn er ook veel volumes Nederlandse appelen op de markt. Hebben de Franse appelen last van concurrentie met appelen van eigen bodem? "Niet echt," zegt Patricia van Weverwijk van Val du Loire. "In Frankrijk worden andere rassen geteeld dan in Nederland en de consument kiest uiteindelijk zelf voor een bepaalde variëteit. Lage prijzen voor het Nederlandse product en prijsstunts in supermarkten werken natuurlijk niet verkoopbevordelijk."



De appelen van Val du Loire worden vermarkt bij Groothandel Jan de Geus onder het merk 'Val du Loire'. De variëteiten zijn Fuji, Royal Gala, Granny Smith, Golden Delicious, Elstar en Breaburn. Het hebben van een eigen Franse teeltlocatie heeft zo zijn voordelen. "We zijn sneller en flexibeler. Veel Franse appelen komen hier via coöperaties. Met name in het begin van het seizoen komt dit trager op gang omdat ze veel verpakt leveren. Afnemers hebben dan ook minder keus in de verpakking. Wij vervoeren de producten zelf meteen als ze zijn geplukt en verpakken ze in Nederland naar de wensen van de klant."



Patricia vertelt dat de Franse oogst goed is verlopen. "Ook de vraag en de prijzen zijn mooi, deze zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Afnemers zijn vooral supermarkten en grossiers."

Voor meer informatie:
Val du Loire B.V.
Patricia van Weverwijk
Tel: 020-6823355
Fax: 020-6823357
Jan van Galenstaat 4
1051 KM Amsterdam