Peru: asperge-export stijgt met 15%

De Peruaanse export van asperges is met tussen januari en augustus met 15% gestegen, ten opzichte van vorig jaar. Dat rapporteerde de ADEX (Association of Exporters). De asperges brachten in die periode 263,7 miljoen dollar op. Dat is 16 procent meer dan in 2010. De verkoop van verse of gekoelde asperges steeg met 25 procent. De export van verse of gekoelde asperges steeg met 3 procent, ten opzichte van vorig jaar, naar 159,4 miljoen dollar. Bereide of geconserveerde asperges brachten in totaal 84,5 miljoen op, een stijging van 44 procent, maar het oude record van 2008 (117,3 miljoen dollar) is nog niet in zicht. De omzet van diepvriesasperges omzet steeg met 40 procent naar 19,7 miljoen dollar.

De verkoopstijging in de afzetlanden verschilde nogal per land. Bij de grootste afnemer, de VS, was er sprake van een stijging van 8 procent, naar 120,7 miljoen dollar. In totaal 46% van de Peruaanse asperge-export. Daarna kwam Spanje met een stijging van 12% naar 39,7 miljoen. Nederland (stijging van 4%), Frankrijk (84%) en Groot-Brittannië (16%).

Andere landen waar Peru tussen januari en augustus asperges aan verkocht waren Aruba, Groenland, El Salvador, Swazi, Puerto Rico, Oeganda en Kroatië. De exporterende bedrijven waren onder anderen: Camposol, Sociedad Agricola, Danper Trujillo, Complejo Agroindustrial Beta, IQF del Peru, TAL, J & P Agroexportaciones, Green Peru en Sociedad Agricola Drokasa.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.