tijdens Beter Eten Congres op 7 november

Ministerie EL&I reikt eerste No Waste Award uit

Een prijs voor de meest innovatieve ondernemer op het gebied van tegengaan verspilling. Op maandag 7 november staat het 1931 Conferentiecentrum Brabanthallen te 's-Hertogenbosch volledig in het teken van Beter Eten. Het centrale thema tijdens deze dag “Verantwoord Lekker”wordt vertaald naar verspilling in de voedselketen; dus van grond tot mond. Jaarlijks wordt er door het Nederlandse bedrijfsleven 2 miljard euro aan voedsel verspild, de Nederlandse consument voegt daar nog eens 2 miljard aan toe.

Het congres wordt op initiatief van Agro & Co, Wageningen UR Food & Biobased Research en ZLTO georganiseerd. Het wordt ’s avonds afgesloten met een No Waste Dinner, dat wordt bereid met voedsel dat meestal weggegooid wordt zoals het brood van gisteren, groente die te krom of te bobbelig is of bovenmaatse vissen. Topkoks bereiden een diner met een menu waar alle delen van een vis gebruikt worden.

Tijdens dit diner wordt voor de eerste maal de No Waste Award uitgereikt aan de persoon of organisatie die op de meest innovatieve manier samenwerkt tegen voedselverspilling. Deze prijs zal uitgereikt worden door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, namens het No Waste Network. De avond zal gepresenteerd worden door Rob Geus, o.a. bekend van SBS6’s “De Smaakpolitie”.

De jury – bestaande uit Liesbeth Dirven (Veneca), John van Kessel (Syntens, House of Food), Jonathan Karpathios (chefkok restaurant Vork&Mes) en Toine Timmermans (programmamanager Duurzame Voedselketens WUR) – beoordeelt de inzendingen zorgvuldig. De winnaar wordt gekozen op basis van hoe innovatief de aanpak van het initiatief is, hoeveel voedsel er in potentie minder verspild wordt én hoe bijzonder vernieuwend de samenwerking is met ketenpartners. Op 28 oktober worden de 3 genomineerde initiatieven bekend gemaakt.

Over No Waste Network en het Ministerie van EL&I

Het Ministerie van EL&I heeft het initiatief genomen tot de oprichting van het No Waste Network. Dit netwerk heeft tot doel bewustmaking en kennis delen tegen verspilling zowel bij het bedrijfsleven als de consument. Het Ministerie van EL&I en haar partners willen samenwerken en innovatie op het gebied van voedselverspilling stimuleren. Het ministerie van EL&I stelt in het verlengde van deze doelstellingen de No Waste Waard ter beschikking.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.