Zweer van Aalsburg van Fruitmasters:

"Toenemende vraag naar betere kwaliteit hardfruit"

Tholen - De prijs van het hardfruit heeft de weg omhoog weer gevonden. Dat constateert Zweer van Aalsburg van Fruitmasters uit Geldermalsen. Hij verwacht voor de komende tijd een oplopende markt voor het fruit van goede kwaliteit. "Voor de goede kwaliteit Conference (55-65) wordt nu tussen de 0,40 en 0,45 euro betaald, voor de 65-75-sortering 0,50-0,55 euro. De prijs van de ULO Elstar (75-80) ligt rond de 0,58-0,60 euro en 0,40-0,43 euro voor de 70'ers. Dat zijn in elk geval redelijke prijzen.""De afzet van peren zat de afgelopen maand in een dip, maar de algemene vraag is nu een stuk beter. De cellen zijn dicht en daardoor is er een stuk rust op de markt gekomen", zegt Zweer. "Voor appelen geldt nagenoeg dezelfde trend, al heeft daar de mindere kwaliteit - wat veelal bestaat uit napluk - het moeilijk. De meeste laatste plukken zijn dan ook vaak bestemd voor de industriemarkt, die ook oplopende prijzen laat zien. Het fruit kwam moeilijk op kleur, maar door de koude nachten van de afgelopen weken is daar wel een inhaalslag in gemaakt.

"Het aanbod van het hardfruit is behoorlijk, maar we moeten niet te veel vergelijken met vorig jaar toen elk land in Europa een lagere productie had. Ten opzichte van 2009 zitten we momenteel gelijk tot iets lager", besluit Zweer. "Voor de export naar Rusland geldt nog een heffing voor appels, dus ook daar gaat niet zo veel heen."

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
Fruitmasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
Mob: 0651 429 504
www.fruitmastersholland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.