"Aanbod gezondere producten moet groter"
De bijeenkomst is een logisch vervolg op de eerdere Taskforce Vet waarin verschillende partijen hebben gewerkt aan gezondere vetten in voedingsmiddelen. De huidige aanzet om aan gezondere producten te werken sluit goed aan bij de Landelijke nota gezondheidsbeleid Gezondheid dichtbij die minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in mei presenteerde. Hierin wordt aangehaald dat ‘met het verlagen van de consumptie van zout en verzadigd vet nog aanzienlijke gezondheidswinst is te halen’. Daarnaast wil het kabinet stimuleren dat de consument ook echt een gezonde keuze kan maken. Daarbij zijn producenten en aanbieders aan zet.
VWS volgt de inspanningen van de sector. Voor eind 2012 moeten resultaten zijn geboekt, anders wordt gedacht aan serieuze normstelling voor het aanbieden van gezondere producten. Het gaat daarbij onder meer om het terugdringen van zout, verzadigd vet, de verbetering van vezel, maar ook om zaken als portiegrootte en energie. In een volgend overleg wordt dieper op de mogelijkheden per branche ingegaan.
Bron: VMT