Ministerie VWS:

"Aanbod gezondere producten moet groter"

Vertegenwoordigers van de foodsector - van de ambachtelijke sector, de industrie, de horeca en catering, tot en met de productschappen - hebben op het ministerie van VWS een sectorbreed gesprek gevoerd om te komen tot een groter aanbod van gezondere producten. Dit meldt VMT.

De bijeenkomst is een logisch vervolg op de eerdere Taskforce Vet waarin verschillende partijen hebben gewerkt aan gezondere vetten in voedingsmiddelen. De huidige aanzet om aan gezondere producten te werken sluit goed aan bij de Landelijke nota gezondheidsbeleid Gezondheid dichtbij die minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in mei presenteerde. Hierin wordt aangehaald dat ‘met het verlagen van de consumptie van zout en verzadigd vet nog aanzienlijke gezondheidswinst is te halen’. Daarnaast wil het kabinet stimuleren dat de consument ook echt een gezonde keuze kan maken. Daarbij zijn producenten en aanbieders aan zet.

VWS volgt de inspanningen van de sector. Voor eind 2012 moeten resultaten zijn geboekt, anders wordt gedacht aan serieuze normstelling voor het aanbieden van gezondere producten. Het gaat daarbij onder meer om het terugdringen van zout, verzadigd vet, de verbetering van vezel, maar ook om zaken als portiegrootte en energie. In een volgend overleg wordt dieper op de mogelijkheden per branche ingegaan.

Bron: VMT

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.