Michelle Obama schrijft boek over groenten

De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama gaat een boek schrijven. Half april moet 'American Grown' in de boekwinkel liggen. Obama vertelt daarin het verhaal van haar moestuin bij het Witte Huis. De first lady prijkt met een mand vol groente op de voorpagina van het boek, meldt NOS.

Michelle Obama strijdt als first lady tegen overgewicht bij kinderen door meer beweging en beter eten te promoten. Om de daad bij het woord te voegen, plantte ze een eigen moestuin op loopafstand van het Oval Office. Het was voor het eerste sinds de Tweede Wereldoorlog dat er groente werd verbouwd rond de ambtswoning. Het gezin Obama eet in het Witte Huis met enige regelmaat eigen verbouwde groente. De kinderen zijn volgens haar dol op de broccoli, al heeft de president zich wel eens laten ontvallen geen voorkeur te hebben voor de bieten die er groeien. Volgens Michelle Obama leidde haar tuintje tot navolging in het hele land. Ze is daarom van plan in haar boek ook foto's van andere initiatieven op te nemen.Amerikaanse first ladies zetten zich wel vaker in voor goede doelen, meestal op terreinen waar ze geen politieke problemen voor hun man kunnen veroorzaken. Zo streed Ladybird Johnson tegen verpaupering en probeerde oud-bibliothecaresse Laura Bush een eind te maken aan analfabetisme.

Het is het eerste boek van Michelle Obama. Haar man heeft al meerdere titels op zijn naam staan, waaronder een autobiografie en een kinderboek. Voor de audioversie van 'Dreams from my Father', die hij zelf had ingesproken, won Barack Obama zelfs een Grammy. De opbrengst van het boek zal Michelle Obama doneren aan een nader te bepalen goed doel. Ook de uitgever zal een donatie doen.

Bron: NOS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.