3.200 ton opslagruimte moet zorgen voor betere prijzen Indiase uientelers

India: Uienkoelopslag gebouwd naar Nederlandse technologie

Jaimin Engineering uit Rajkot heeft een speciale koude-opslag ontwikkeld voor uien. Het is de eerste van zijn soort in India. De uientelersvereniging, onder leiding van oud-minister van financiën Gujarat-Sanat Mehta, verleent steun aan het project. "We hebben een koude-opslag ontwikkeld speciaal voor Indiase uien. We hebben technologie uit Nederland en Israël bestudeerd en bouwen nu hetzelfde in India. Door de gecontroleerde atmosfeer zal de kwaliteit van de uien niet veranderen", zegt directeur Yogesh Dahiya van Jaimin Engineering.

"Wat er nu gebeurt is dat boeren gelijk na de oogst hun uien verkopen, omdat ze vrezen dat de kwaliteit minder wordt. Met deze nieuwe koelopslag kunnen telers hun uien opslaan en verkopen als de marktsituatie goed is", zegt Sanat Mehta van de uientelersvereniging ONIFED. Er kunnen in de buurt van Rajikot 3.200 ton uien worden opgeslagen. Jaimin Engineering is al vijftien jaar actief in de koelindustrie en bouwde meer dan 50 koelcellen in India.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.