The Fruit Lab introduceert nieuwe fairtrade smaken

Duurzame en eerlijke producten worden steeds belangrijker. Sapfabrikant Fruity King introduceert nu een Fairtrade range van drie nieuwe, 100% verse sappen onder het merk the fruit lab! The fruit lab houdt van fruit en stelt smaak centraal. Zij zoeken over de hele wereld naar de beste kwaliteit en rassen fruit. The fruit lab vindt niet alleen de kwaliteit van fruit belangrijk, maar ook het welzijn van de boeren die het fruit telen.

Eerlijke smaken, eerlijk fruit!

The fruit lab staat voor eerlijke smaken, versheid en kwaliteit. Op een onderscheidende wijze geeft een cijfer tussen de 1 en 9 geeft de intensiteit aan van zoet, zuur en bitter aan. Niet alleen zijn eerlijke smaken belangrijk, maar ook eerlijke handel! The fruit lab wil de kleine boeren in ontwikkelingslanden helpen een betere positie te verwerven in de handelsketen zodat zij kunnen leven van hun werk. Daarom introduceert the fruit lab nu een Fairtrade range van 3 smaken; Orange, Orange & Mango en Orange & Raspberry. The fruit lab Fairtrade is voorzien van het Fairtrade keurmerk, in Nederland beter bekend als het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk, dit garandeert dat het product gecertificeerd is volgens de internationale Fairtrade handelsvoorwaarden.Waarom is fairtrade belangrijk?

Veel tropisch fruit komt uit Er zijn in ontwikkelingslanden waar armoede vaak groot is. een hoop kleinere boeren die niet de juiste prijs ontvangen voor hun producten. Met de komst van fairtrade worden zij nu correct betaald voor hun werk. In plaats van liefdadigheid kunnen zij zichzelf onderhouden. Fairtrade zorgt daarnaast dat de boer een extra premie krijgt voor elke kilo fruit die zij verkopen, hiermee kunnen zij hun leefomgeving verbeteren door bijvoorbeeld de premies te gebruiken voor de verbetering van onderwijs en gezondheidszorg. Dankzij Fairtrade ontvangen boeren en eerlijke prijs voor hun product en kunnen zij investeren in een betere toekomst. Hier tegenover staat dat de boeren zich moeten houden aan strenge milieuregels. Fairtrade zorgt er daarnaast voor dat de coöperaties, waarin de boeren zijn verenigt, een extra premie krijgen voor elke kilo fruit die verkocht wordt. De premie wordt besteed aan uiteenlopende projecten ter verbetering van de productiviteit en kwaliteit, maar ook voor goede huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg.

Verkrijgbaarheid

The fruit lab Fairtrade is verkrijgbaar in een 250 ml en 400 ml verpakking. Voor meer verkoopinformatie neemt u contact op met Fruity King.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.