NVC richt zich tijdens Horti Fair op verpakken voor de gekoelde supply chain

Bloemen, voedingsmiddelen en andere bederfelijke goederen dienen onder de juiste condities bewaard te worden om hun kwaliteit langer te garanderen. Door het verpakken en transporteren van producten in de gekoelde supply chain te verbeteren kan een betere indicatie van de werkelijke kwaliteit en houdbaarheid van een product gegeven worden. Dit draagt bij aan het voorkomen van voedselverspilling in de keten en bij de consument thuis.

Tijdens de International Horti Fair besteedt het NVC Nederlands Verpakkingscentrum
ruime aandacht aan de mogelijkheden van nieuwe technologieën om het verpakken en transporteren van producten in de gekoelde supply chain te verbeteren. Het NVC is de gehele beurs aanwezig met een stand (08.0435) gewijd aan het PASTEUR project en organiseert op woensdag 2 november, samen met de beursorganistor, het NVCPASTEUR seminar Verpakken voor de gekoelde supply chain.

In september 2009 is het PASTEUR project van start gegaan. Binnen PASTEUR wordt
door verschillende bedrijven in Nederland, België, Oostenrijk en Spanje samengewerkt
om een “sensor enabled RFID tag” mogelijk te maken. Met deze RFID-tags kunnen de
omstandigheden van de omgeving (bijv. temperatuur, concentraties van bepaalde
gassen) gemonitord worden. Door de sensortechnologie, embedded power en
RFIDtechnologie met elkaar te integreren moet dit technische hoogstandje het in de
toekomst mogelijk maken om snel, goedkoop en efficiënt de omstandigheden in de geconditioneerde supply chain te monitoren.

Op de NVC stand in hal 8, stand 08.0435, zijn modellen van de in het PASTEUR-project ontwikkelde tags te zien en wordt gedemonstreerd wat de mogelijkheden van de ontwikkelde technologie zijn. Op woensdag 2 november gaat het NVC PASTEUR seminar Verpakken voor de gekoelde supply chain in op de nieuwe technologieën en de integratie en implementatie van verschillende sensorfunctionaliteiten op een slim RFID platform. Daarnaast zullen ook presentaties gegeven worden over andere technologieën en verpakkingsinnovaties. Het seminar is interessant voor een ieder die binnen de eigen onderneming verantwoordelijk is voor (een deel van) het kwaliteitsmanagement van producten die via de koude keten vervoerd worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.