Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart de Keizer (Continental Fruit Importers):

"Redelijk optimistisch over Canarisch seizoen"



Tholen - Continental Fruit Importers BV ontvangt deze week de derde lading Canarische tomaten bij Opticool Fresh Logistics. "Maar de aanvoer is nog echt niet losgebarsten en we zitten dan ook nog niet vol in de programma's", zegt Bart de Keizer. Continental Fruit Importers importeert al jaren tomaten en komkommers van SAT Juliano Bonny Gomez.



Alle groenten van de Bonny Group worden geteeld op het Canarische eiland Gran Canaria. "Ondanks de achterliggende periode ben ik redelijk optimistisch gestemd over de start van het seizoen. De prijzen liggen momenteel dicht bij het Hollandse product, rond de 5,00 euro", vertelt Bart. "Het is behoorlijk warm geweest op de Canarische Eilanden, maar momenteel zijn de weersomstandigheden er goed."



Het areaal tomaten en komkommers op de Canarische Eilanden is voor Continental Fruit Importers ongewijzigd, wel worden er door rassenwijzigingen meer kleine komkommers verwacht. De verwachting is dat het komkommerseizoen in week 46 zal aanvangen. Het tomatenassortiment bestaat naast vleestomaten en trostomaten dit seizoen voor het eerst ook uit mini-pruimtomaten. De tomaten zijn, afhankelijk van de vraag, wel tot medio mei beschikbaar bij CFI.



Voor meer informatie:
Bart de Keizer
Continental Fruit Importers
Gebroken Meeldijk 66
2991 VD Barendrecht
Tel.: (0180) 61 46 11
Fax: (0180) 61 63 11
www.bonny.es