inspelen op gezonde vraag consument

Groentenvezels Veggiefiber voor voedingsindustrie

Sapproducent Provalor raffineert voedingsvezels uit groentereststromen. Groentevezels zouden een positief effect hebben op de structuur en textuur van voedingsproducten. Veggiefiber ontwikkelt en vermarkt groentevezels als gezond ingrediënt ten behoeve van levensmiddelen.

De vorm waarin deze groentevezels onder de naam Veggiefiber als ingrediënt worden aangeboden is nieuw en uniek. Omdat Veggiefiber meerdere soorten vezels in haar assortiment voert, worden deze gezamenlijk hierna ‘Veggiefibers’ genoemd. Aan de groentevezels voor Veggiefiber is een hoeveelheid vocht onttrokken, waardoor het droge stof gehalte aanzienlijk hoger is dan de groenten waaruit de vezels gewonnen worden, echter de vezels bevatten ook nog een belangrijke hoeveelheid vocht zodat de vezels soepel en goed verwerkbaar zijn. Veggiefibers zijn daarom vochtige vezels met een hoog gehalte aan onoplosbare voedingsvezel en ze bevatten zeer weinig andere stoffen. Daardoor zijn Veggiefibers zeer laag in calorieën en passen ze uitstekend in moderne levensmiddelen. Doordat groenten de basis vormen zijn Veggiefibers een gezond product en zijn ze vriendelijk geprijsd. Bovendien laten Veggiefibers zich gemakkelijk verwerken in een breed scala aan voedingsmiddelen.

De moderne consument wil gezond leven en heeft behoefte aan gezonde voedingsmiddelen zonder aan zaken als gemak en lekker in te leveren. Veel industrieel bereide producten zijn echter minder gezond omdat ze veel calorieën of verzadigde vetzuren bevatten en weinig tot geen voedingsvezels. Veggiefiber is een passend antwoord. Als ingrediënt kunnen Veggiefibers de calorische waarde gunstig beïnvloeden en bovendien brengen Veggiefibers een mooie hoeveelheid voedingsvezels met zich mee. Veggiefibers hebben een positief effect op te textuur en structuur van de meeste voedingsmiddelen waarin ze worden toegepast.

Bron: Veggiefiber.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.