Braziliaans druivenseizoen in volle gang bij Hagé International

Na een succesvol Europees druivenseizoen is bij Hagé International het overzeese druivenseizoen gestart met de aanvoer van druiven uit Brazilië. Het overzeese druivenseizoen is vanaf week 40 aangevangen met de import van met name de witte pitloze druivenvariëteiten Thompson en Sugraone uit Brazilië. De Braziliaanse druiven worden traditioneel geproduceerd in de Noordoostelijk gelegen Sao Francisco Vallei. Het tropische klimaat in deze omgeving zorgt ervoor dat de druiven daar onder ideale omstandigheden geproduceerd kunnen worden. Sinds vorige week zijn de eerste grote retailers overgestapt op de Braziliaanse druiven. In vergelijking met vorig jaar, is dit moment wat later. De reden hiervoor is dat er tot eind oktober nog witte pitloze druiven uit Griekenland, en in mindere mate uit Italië, beschikbaar zijn.Tot en met week 41 is 8% minder druiven verscheept vanuit Brazilië richting Europa. De verwachting is dat dit seizoen ongeveer 20% minder druiven uit Brazilië geëxporteerd wordt. De oorzaak hiervan is de sterke Braziliaanse vraag naar druiven voor de binnenlandse consumptie. De piek van de export zal liggen tijdens week 41 en 42. Daarna zal de export vanuit Brazilië weer snel afnemen. Naar verwachting stijgt aankomende weken de vraag vanuit Europa. Door deze toename, in combinatie met de afnemende Braziliaanse export, wordt dan ook een goed Braziliaans druivenseizoen verwacht.

Samenwerking

Dankzij de intensieve samenwerking met Braziliaanse leveranciers is Hagé International in staat om een goed volume druiven te importeren dat voldoet aan de behoeften van haar klanten. "Hagé International specialiseert zich steeds meer in Overseas fruit", aldus Wilfred Heijstek, Productmanager Hagé International. “Door te werken met productspecialisten zijn de druivenprogramma’s van de verschillende leveranciers beter op elkaar af te stemmen. Naast de witte pitloze variëteiten voert Hagé International ook de rode pitloze variëteit Crimson, de zwarte variëteit Alphonse Lavellee, met pit, en mixdruiven (Crimson/ Thompson) uit Brazilië. Druiven met pit worden in mindere mate vanuit Brazilië geïmporteerd, mede door langere beschikbaarheid van Italiaanse druiven met pit. Daarnaast neemt de Europese vraag naar pitloze druiven toe.

De druiven uit Brazilië worden tot week 48/49 aangeboden. Daarna wordt overgegaan op druiven uit Namibië, gevolgd door druiven uit Zuid –Afrika. Ook vanuit deze landen kan Hagé International dit seizoen voldoende volume en kwaliteitsdruiven aanbieden in alle beschikbare variëteiten.

De druiven worden standaard aangeboden in 10 x 500 gram schaal/deksel of 4,5 kg los. Uiteraard zijn andere verpakkingen op aanvraag ook mogelijk.

Voor product- en commerciële informatie kunt u terecht bij The Greenery, Wilfred Heijstek, tel: 0180 65 78 32.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.