Ministerie van Landbouw:

"Surinaamse agf voldoet steeds meer aan EU-eisen"

Groenten en fruit uit Suriname voldoen steeds vaker aan Europese gezondheidsnormen. Soeresh Algoe, onderdirecteur Landbouw van het Ministerie van Landbouw, zegt dat het aantal groente en fruit dat vernietigd wordt wegens een te hoog gehalte landbouwgif, de laatste jaren afneemt. Het ministerie werkt volgens Algoe alleen met landbouwers met producten die een ‘Good Agricultural Practice’-stempel hebben. Deze certificering geeft de garantie dat de producten geëxporteerd mogen worden naar Europa. Suriname wordt daarvoor beloond, zegt de LVV-onderdirecteur.

“Wanneer Europa ziet dat wij moeite doen, doet het ook moeite om ons te begeleiden naar de gewenste situatie.” De groenten en fruit worden pas bij aankomst in Nederland gecontroleerd op residugehalte.

Controle in Suriname is niet mogelijk. Het laboratorium dat de testen zou verrichten, ging vorig jaar in vlammen op. Zo kan het gebeuren dat de groenten en het fruit dagenlang opgeslagen liggen, voordat ze op de markt komen. Dat komt de kwaliteit niet ten goede.

Bron: Nospang.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.