Bioplastic Spife: combinatie van lepel en mes

Deze week werd tijdens een bioplastic-workshop de Spife, een lepel/mes combinatie, gepresenteerd. De Spife was één van de eco-vriendelijke producten die onthuld werd. Het bestaat gedeeltelijk uit resten van de kiwivrucht. De naam is een combinatie van de Engelse woorden spoon en knife. Zespri werkt samen met het Crown Research Institute Scion om het gebruiksvoorwerp te ontwikkelen.

Bioplastic worden gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals planten of bacteriën. De woordvoerder van Scion, die de workshop hoste, Jeremy Warnes zei dat de vraag naar bioplastic producten toeneemt en dat er de afgelopen jaar grote ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Bioplastic is een gelegenheid voor Nieuw-Zeeland om verder te werken aan haar groene imago.

Volgens Warnes geeft bioplastic de verpakkingsindustrie een rendabele, eco-vriendelijke optie en dat bioplastic ook een manier is om te voldoen aan internationale eisen op verpakkingsgebied.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.