consumptie gestegen

India: Walnotenoogst +50%

Indiase walnotentelers verwachten een productiestijging van 50% naar 45.000 ton in de periode 2011/2012. Toch zou slecht weer de oogst met 20% kunnen laten dalen. Zware regenval en abnormaal weer tijdens de bloeiperiode in augustus kunnen de oogst erg laten dalen. Dat is ook de reden, dat India in het markt jaar van 2010-11 maar 30.000 ton walnoten produceerde.

De consumptie van walnoten in India is gestegen naar 18.000 ton. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 13 procent. De helft van de oogst gaat dus naar de binnenlandse markt. Daar worden de walnoten vooral gegeten tijdens het feestseizoen, dat van september tot januari loopt. Ongeveer 10 procent wordt gebruikt door bakkers, banketbakkers en ijsmakers. Verder wordt 2-3 procent tot olie verwerkt voor soep en cosmetica.

De Indiase walnoten komen vooral uit Jammu en Kashmir, Himachal Pradesh, Uttarakhand en de provincies in het noordoosten. In deze gebieden begint de appel nu de overhand te krijgen. Die is gemakkelijker in de teelt, produceert consequentere hoeveelheden, is sneller rijp en is per hectare productiever. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.