Appeloogst Frankrijk: Meer volume, prijsbalans positief

Nu het einde van de appeloogst nadert, kan voorzichtig de balans opgemaakt worden. De totale productie dit jaar wordt geschat op 1.752.000 ton. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2010 en 2% meer in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Het totaal aantal ha appelboomgaarden is echter in 5 jaar gedaald met 5%.
De appeloogst begon dit jaar vroeg.

Eind juni werden de eerste appels geoogst in de Provence; eind juli is de oogst doorgegaan en werden de Akane, Elstar en de eerste Gala geplukt. De verkoop is eveneens eind juli begonnen en toegenomen in augustus, met name die van de Gala-appels door de opening van het oogstseizoen in Val de Loire en Zuid-West Frankrijk. Het aantal variëteiten breidde vervolgens uit, terwijl de verkoop op de Europese markt afnam. De gemiddelde prijs was minder dan 13% vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar. Zo is de prijs voor de Golden aan het einde van dit seizoen gedaald met 18% en de Gala met 4%. Over het hele jaar gezien is echter de prijsbalans overwegend positief.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.